Tarih: 2 Ekim 2019 Saat: 09:00-17:00

Yer: Levent Pol Center

“Zihninizi yönetin, yoksa o sizi yönetir”
Roma imparatoru ve filozof Marcus Aurelius

Günümüzün yoğun temposu ve sürekli bir şeylere yetişme telaşı içinde geçen hayat, zihinleri de etkiliyor. Yorgun ve odaklanmakta zorluk çeken zihinlerde huzurlu anlar giderek azalıyor. Zihnimiz gitgide daha fazla dış etkenlere açık hale geliyor. Mindfulness ile sakin bir şekilde olan bitenle aramızı açabilir, bizim için önemli olana odaklanabilir, daha enerjik ve dengeli hissedebilir, doğru kararlar alabiliriz.

Katılımcılar bu eğitim programında beynimizin çalışma prensipleri, stresin beynimiz ve bilişsel fonksiyonlar üzerindeki olumsuz etkisini görecek,  faydasız duygu ve düşünce kalıplarının hayatımızı nasıl olumsuz etkilediği konusunda farkındalık yaşayacak ve yararları bilimsel olarak kanıtlanmış Mindfulness yetkinliğinin geliştirilmesi için gerekli bilgi ve düzenli uygulanacak egzersizleri öğrenecekler. Dikkat ve hafızayi güçlendirmek, stres yönetimi, yargılamadan ana odaklanmak, dürtülerimizi ve duygularımızı yönetmek, yaratıcılığı geliştirmek, güçlü iletişim kurabilme yeteneği kazanmak, programın temel başlıklarını oluşturuyor.

Eğitimin İçeriği:

Bilinçli Farkındalık hangi alanlarda kullanılıyor?

Neden ihtiyacımız var?

Farkındalık molası ile âna odaklan: Nefes Al – İzle – Ayrış

Kendimizi yönetmek için nereden başlayalım?

Evrendeki en gizemli yapı; Beynimiz

Nöroplastisite nedir? Neden önemli?

Nefes ve beden farkındalığı  (Farkındalık egzersizi)

Beden Farkındalığı (Fiziksel Egzersiz)

Bilinçli Farkındalık nedir? (Yargılamadan, merakla, ilk defa görüyormuş gibi, kabullenerek yaklaşım, özdeşleşmeden mesafe koyma)

Beden/Duygu/Düşünce farkındalığı

Bilinçli Farkındalık Ölçeği (Envanter)

Mindfulness anında beyin  

Bilinçli Farkındalığın faydaları: Bilim ne diyor?

Kişiye özel Mindfulness programı

Eğitmenler

AYŞIN BERKMAN

MBSR Training kurucusu olan Ayşın Berkman, kurumların ve çalışanların verimliliğini artırmaya yönelik, Farkındalık (Mindfulness) temelli eğitimler vermektedir.

Verdiği eğitimler sinirbilim(neuroscience), pozitif psikoloji ve bilişsel bilim (cognitivescience) araştırmalarının bir bileşimidir. Eğitimlerinde beyinde dönüşüm yaratan yaşayarak öğrenme tarzı hâkimdir.

“Massachusetts University Medical School, Center for Mindfulness”’da Prof. Jon Kabat-Zinn’in “Mindfulness-Based Stress Reduction” eğitmenlik eğitimlerine katıldı. Yine CFM bünyesinde, Gregory Kramer ve Florence Meleo-Mayer tarafından verilen “Interpersonal Mindfulness” eğitimine katıldı. Bilgi Üniversitesi, Yönetici Geliştirme Merkezi’nde eğitimler vermektedir. MESS Eğitim Vakfı’nda düzenli İş Yerinde Bilinçli Farkındalık (Mindfulness) eğitimleri vermektedir. Kurumların potansiyellerini ortaya çıkarmaya odaklanmış “The Potential Project” firmasının Türkiye temsilcisi ve kıdemli eğitmenidir. United Özel Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Eğitim ve Performans Geliştirme Danışmanı olarak satış, motivasyonel psikoloji ve kişisel gelişim projelerinde yer almıştır. 2009 yılından bu yana katıldığı Vipassana meditasyonu (S.N Goenka) inzivalarını ve Mindfulness pratiğini sürdürmekte ve hatha yoga yapmaktadır. Yurtdışındaki Mindfulness etkinliklerine katılmaktadır.

Interbank’ta operasyon bölümünde ve IBM‘de satış ve pazarlama konularında çalışmıştır.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü(Şeref listesi)(1986) ve TED Ankara Koleji mezunudur(1982)

DR. KIVILCIM KAYABALI

Dr. Kıvılcım Kayabalı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. İlaç sektöründe farklı pozisyonlarda görev aldı. 1999 yılında ilaç  ve sağlık sektörüne danışmanlık ve eğitim hizmetleri veren PTMS (Pharma Tailor Made Services) firmasını kurdu. PTMS, hekimlere, ilaç sektörüne ve eczacılara yönelik çok sayıda konferans, eğitim programı, dijital proje ve kampanya gerçekleştirdi, ‘Pharma mini-MBA, Değişim Zirvesi, Digital Health Summit’ gibi projeleri hayata geçirdi. PTMS, 2012 yılından itibaren nöromarketing üzerine eğitimler vermektedir. Neuroacademy İstanbul’un kurucusudur. Dr. Kıvılcım Kayabalı Nöromarketing Business and Science Association’un üyesidir, üniversitelerde ve uluslararası konferanslarda bu konuda konuşmacı olarak katkı sunmaktadır. Uzmanlık dernekleri ve hastanelere yönelik birçok projede içerik oluşturmuş ve eğitimci olarak yer almıştır.

İletişim:
Damla Çimen
dcimen@ptms.com.tr
+90 (533) 209 10 79

Önceki İçerikZor Zamanlarda Mindfulness
Sonraki İçerikGalatasaray Üniversitesi Nöromarketing Semineri